Nijkerkse Fiets4daagse 2021

De mooiste routes samen fietsen

Derde editie Nijkerkse Fiets4daagse

De Nijkerkse Fiets4daagse 2021 gaat van start!

Nog even en u kunt weer de derde Nijkerkse Fiets4daagse gaan fietsen van 13 tot en met 16 september. Ook dit jaar zijn er weer mooie nieuwe routes gemaakt die u langs interessante plekken in de omgeving van Nijkerk voert. Elke dag kunt u kiezen uit drie afstanden, de korte route, de middel route en de lange route.

Dit jaar is natuurlijk alles anders door corona, er zijn helaas geen belevenissen en stempelposten onderweg (georganiseerd) en u kan elke dag de route zelf stempelen bij de start en finish.

Wij zijn blij dat we weer gaan fietsen! Onderweg kunt u koffie, theedrinken of eten bij diverse restaurants langs de route, deze zijn in de dagelijkse route omschrijving vermeld, waarbij tevens diverse tips zijn opgenomen voor mooie plekjes.

Wanneer

Van maandag 13 tot en met donderdag 16 september 2021 zal in principe de derde editie van de Nijkerkse Fiets4daagse weer worden gehouden. Dit wel onder het voorbehoud of de dan nog eventueel geldende coronamaatregelen van de overheid het doorgaan hiervan onmogelijk maken. Bent u op de dag dat u fietst niet lekker, laat u dan testen en blijf thuis. Verder geldt de richtlijn om 1,5m. afstand te bewaren op plekken waar u andere fietsers tegenkomt.

Routes

De uit te zetten routes, met pijlen, kennen de afstanden kort van ca. 30/35 kilometer, middel van 40/45 kilometer en lang van 60/65 kilometer.

Maandag 13 september gaat de route door het Gooi en Eemland; langs de Eem en door de polder, Baarn (middel), de bossen van het Gooi (lange) met bijv. de Lage Vuursche, de kuil van Drakensteyn, landwinkel op kasteel Groeneveld en op de terugweg Spakenburg het mooie vissersdorp.

Dinsdag 14 september door verrassend Flevoland en via Harderwijk terug over de mooie Noord West-Veluwe. De korte en middel route gaat met de pont terug langs kasteel De Vanenburg.

Woensdag 15 september is de Gelderse Vallei aan de beurt. Verrassende plekken richting Achterveld, Kallenbroek (kort) de Glind (middel) en Scherpenzeel, de forten aan de Buurtsteeg en Daatselaar, Kasteel Renswoude (lang) en samen met middel terug via De Briellaerd.

Donderdag 16 september is de afsluiting en gaan we de Veluwe verkennen. Een fantastische route door de mooie Veluwse natuur. De korte gaat door Voorthuizen, Huinen en Krachtighuizen, de middel verder door Garderen en de lange over de heide en door de bossen tussen Stroe en Kootwijk met de uitkijktoren over het Kootwijkerzand.

Deelname en inschrijven

Vanwege de te nemen coronamaatregelen kunnen er maximaal 500 deelnemers meedoen aan deze fiets4daagse.
Deelname en inschrijven

Daarbij dienen alle deelnemers zich -vooraf- aan te melden. Dit kan via het online Inschrijf- en betaalformulier. Of via secretariaat@uvv-nijkerk.nl, de betaling gaat dan of contant of per eenmalige machtiging.

Inschrijven bij de start op het NSC sportterrein ‘De Burcht’ is NIET mogelijk!

Als u niet over internet beschikt, kunt u zich aanmelden en betalen bij het secretariaat van het UVV, van maandag tot en met vrijdag tussen 08.30u tot 11.00u. Het adres is Frieswijkstraat 97, 3861 BK Nijkerk. Telefoon 033 – 246 01 15.

Startbewijs

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging. Deze bevestiging is ook het startbewijs dat u dagelijks bij de start moet laten zien! Per afstand is een aparte startplek op het terrein ingericht. U ontvangt dan tevens een mooi routeboekje, met info over routes, horecamogelijkheden en tips over mooie plekjes

Inschrijvingskosten

De inschrijvingskosten zijn voor dit jaar verlaagd en bedragen € 10,– per persoon ongeacht het aantal dagen dat er gefietst wordt.

Start en finish

De start en finishplaats is weer bij het NSC sportterrein ‘De Burcht’ de Luxoolseweg 32 in Nijkerk.

Elke dag is de start vanaf 09.00 uur tot 12.00 uur en terugkomst is mogelijk tot 17.00 uur.

Voor elke afstand is een aparte starttafel ingericht waar u zich kan melden en de route informatie kunt ophalen. I.v.m. covid hoeft slechts 1 persoon (van de aangemelde groep) zich te melden.

Nabij het sportterrein zijn ruime parkeer mogelijkheden.

Initiatief

De Nijkerkse Fiets4daagse is een gezamenlijk initiatief van de in Nijkerk gevestigde organisaties UVV, IVN en VOEK.

Wanneer Van maandag 13 tot en met donderdag 16 september 2021
Inschrijven en betalen

Via het online formulier
Vanaf 2 augustus kunt u inschrijven

Inschrijven kan ook via secretariaat@uvv-nijkerk.nl
De betaling gaat dan of contant of per eenmalige machtiging.

Telefoon 033 – 246 01 15
Kosten € 10,- p/p

Download de GPX route bestanden:

Gooi & Eemland Route

Maandag 13 september

Flevo Route

Dinsdag 14 september

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Met veel dank aan de sponsoren en de organiserende verenigingen