Kunstbus Nijkerk komt met een aantrekkelijk programma voor de eerste maanden van 2022. Vijftigplussers uit Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk kunnen kiezen uit een nieuwjaarsconcert, een museumbezoek, een opera en een musical.
Projectleider Hanita Tijsseling is blij dat Kunstbus Nijkerk weer kan rijden na de noodgedwongen stop door de Coronacrisis. Ze zegt: “We kregen de laatste tijd steeds vaker de vraag wanneer we weer van start gaan. Nu de richtlijnen van de overheid het toelaten, heeft het Kunstbus team een programma samengesteld voor de maanden januari, februari en maart 2022. Belangstellenden hebben wel een geldig Corona toegangsbewijs (QR-code) nodig en een mondkapje. Normaliter geven wij onze doelgroep ruimschoots de tijd om zich in te schrijven. Maar omdat het eerste uitstapje al op 7 januari 2022 is, moeten wij aanmeldingen uiterlijk vrijdag 26 november binnen hebben.”

De bus gaat dan naar het Nieuwjaarsconcert ‘Musical Meets Opera’ in De Doelen in Rotterdam. De loper wordt uitgerold voor sopraan Katrien Baerts, tenor Jonathan Andrew Hume en zangeres Alice Fearn. De verlichting wordt aangeknipt voor het orkest en er wordt ruim baan gemaakt voor dirigent Dirk Brossé. In deze speciale Nieuwjaarseditie komt het beste van twee muzikale werelden samen. Een gloednieuw programma met de mooiste songs en de gevoeligste aria’s door een internationale topcast en het Rotterdams Philharmonisch Orkest in grote bezetting. De feestelijkste manier om het nieuwe jaar te beginnen.

Tijsseling: “Op 2 februari 2022 vertrekken we naar het idyllisch gelegen Kasteel Ruurlo. We krijgen een inspirerende lezing over de kunstcollectie van het kasteel. Daarna kunnen we niet alleen het oeuvre van schilder Carel Willink bewonderen, maar ook vijf jurken van de Chinees-Nederlandse modeontwerpster Fong Leng. Willinks derde echtgenote Mathilde de Doelder was een groot liefhebber van haar extravagante creaties. Na het bezoek aan de tentoonstelling gebruiken wij de lunch in de sfeervolle Oranjerie op het landgoed. Verzadigd en verkwikt keren we huiswaarts.”

“Op 8 maart 2022 gaat de reis naar Kunstlinie in Almere, waar Puccini’s La Bohème wordt opgevoerd. Heel wat bezoekers hebben het theater snotterend verlaten na een opvoering van deze prachtige opera. Het meeslepende verhaal vertelt ons over de arme dichter Rodolfo die verliefd is op het naaistertje Mimi. Zij lijdt echter aan een dodelijke ziekte. Na een korte scheiding wordt het stel herenigd. Lang duurt dit geluk niet; Mimi sterft in de armen van haar Rodolfo. Deze indrukwekkende opera wordt uitgevoerd door Italiaanse topsolisten, het koor en orkest van de Nationale Opera van Odessa. Er werken 120 zangers, muzikanten en technici aan mee.”

Als laatste bezoekt Kunstbus Nijkerk de musical Amélie op 24 maart 2022 in Zwolle. Beleef het schitterende verhaal van Amélie Poulain met de ontroerende muziek van Yann Tiersen. De musical vertelt het verhaal van de Parijse Amélie. Als kind leefde ze in haar eigen fantasiewereld en sloot ze zich af van haar leeftijdgenoten. Nu ze volwassen is, leeft ze een eenvoudig leven als serveerster in een Parijs’ café. Als ze een klein schatkistje vindt besluit ze om andere mensen meer liefde en geluk te bezorgen. Dat doet Amélie geheel op haar eigen manier. Tijdens haar missie wordt ze plots zelf verliefd.
Belangstellenden kunnen zich t/m vrijdag 26 november 2021 aanmelden bij Kunstbus Nijkerk, Frieswijkstraat 97 in Nijkerk. Dit adres is tevens de opstapplaats in Nijkerk. In Hoevelaken kunnen mensen opstappen aan de Kantemarsweg ter hoogte van dorpshuis De Stuw. Rollators en opklapbare rolstoelen kunnen mee. Rolstoelgebruikers wordt gevraagd zelf voor een begeleider te zorgen. Kunstbus Nijkerk is een project van UVV Nijkerk (Unie Van Vrijwilligers). Meer informatie is verkrijgbaar bij teamlid Marian Starke, 033 – 246 29 40 en kunstbus@uvv-nijkerk.nl.