Kunstbus

Kunst en cultuur snuiven

Kunstbus Nijkerk rijdt ieder seizoen naar interessante, mooie of ontroerende culturele evenementen. Vijftigplussers uit Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk kunnen zich hiervoor aanmelden. Het seizoen loopt van oktober tot en met april. U kunt kiezen uit verschillende voorstellingen. De ene keer gaan we naar een toneelstuk, ballet of musical, de andere keer naar een concert, opera, museum of een stad met bezienswaardigheden. De prijzen variëren van € 40 tot € 100. Alles wordt voor u geregeld: vervoer, toegangskaarten, fooi voor de chauffeur en een lunch als dat bij een evenement is inbegrepen. Er gaan altijd twee leden van het Kunstbus team mee als begeleiders. Rollators en opvouwbare rolstoelen kunnen met de bus mee. Wij vragen rolstoelgebruikers om zelf voor een begeleider te zorgen die u de bus in/uit helpt en de rolstoel duwt. U kunt opstappen in Nijkerk en Hoevelaken.

Bericht van het Kunstbusteam Nijkerk

Kunstbus Nijkerk presenteert haar programma  voor het seizoen 2022-2023

Kunstbus Nijkerk, een initiatief van UVV Nijkerk, heeft haar programma voor het seizoen 2022-2023 gepresenteerd. Hanita Tijsseling, projectleider Kunstbus Nijkerk: “Kunstbus Nijkerk is ook dit jaar er in geslaagd om een aantrekkelijk en een gevarieerd programma samen te stellen voor vijftigplussers uit Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. Een programma dat een breed publiek zal aanspreken. En vult Bert de Graaf, voorzitter UVV Nijkerk, aan: “het grote voordeel van de Kunstbus is dat de deelnemers op een ontspannen wijze uit en thuis worden gebracht. Gemak dient de mens.”

Op donderdag 15 december a.s. vertrekt de Kunstbus als eerste naar Theater De Spiegel in Zwolle voor een kerstconcert met bariton Henk Poort en Grootkoor Zwolle. Samen vertolken zij de grootste kerstklassiekers aller tijden. Dirigenten zijn Etty van der Mei en Nan van Groeningen van Grootkoor Zwolle. Het tweede onderdeel van het programma van de Kunstbus Nijkerk brengt  de deelnemers op 7 januari 2023 naar de Goudse Schouwburg in Gouda voor een ‘Neujahrskonzert’. Het groot orkest van De Nationale Operette (onder leiding van Jeroen Weierink) luidt 2023 feestelijk in met pareltjes uit de Weense, Amerikaanse én Franse operette, waarbij de cancan natuurlijk niet mag ontbreken! Ook hoogtepunten uit de beroemdste musicals passeren de revue. Op woensdag 22 februari 2023 staat de musical Les Misérables in de Kunstlinie in Almere op het programma. Een legendarisch, maar vooral zeer aangrijpend en tijdloos verhaal over vriendschap, vrijheid en liefde van de hand van Victor Hugo. Het seizoensprogramma wordt op woensdag 29 maart 2023 afgesloten met een dagtrip naar Museum Ton Schulten in Ootmarsum.

De folder met het programma en het inschrijfformulier kunt u verkrijgen bij UVV Nijkerk, Dorpshuis de Stuw (Hoevelaken), Dorpshuis ’t Veense Hart (Nijkerkerveen) en in de Bibliotheken in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken. De informatie is ook te vinden op www.uvv-nijkerk.nl of stuur een emailbericht naar kunstbus@uvv-nijkerk.nl. Belangstellenden kunnen tot 12 september a.s. zich aanmelden voor één of meerdere programmaonderdelen.

Klik hier voor het aanmeldformulier

Museum Plus Bus

Op 3 mei hebben  wij op uitnodiging van de Museum Plus Bus een (gratis) bezoek gebracht

aan het Noordbrabants Museum te  ‘s-Hertogenbosch. De Museum Plus Bus is tot stand gekomen met steun van de VriendenLoterij en rijdt elke dag een groep senioren naar één  van de veertien  partnermusea. Dit jaar was UVV Kunstbus Nijkerk uitgenodigd om met een dertigtal deelnemers een bezoek te brengen aan het Noordbrabants Museum.

We hebben een fantastische dag gehad! Allereerst werden we verwelkomt met een kopje koffie/thee én een Bossche Bol. Daarna volgde, met drie gidsen, een rondleiding door het museum. Na de lunch kon men op eigen gelegenheid nogmaals het museum bezoeken. Om half vier was het verzamelen bij de bus waarna de terugreis begon.

Al met al een zeer geslaagde dag.

Wij hopen in  de toekomst nogmaals gebruik te mogen maken van de Museum Plus Bus, met dank aan de VriendenLoterij.

Projectleider Hanita Tijsseling
Kunstbusteam