Kunstbus

Kunst en cultuur snuiven

Kunstbus Nijkerk rijdt ieder seizoen naar interessante, mooie of ontroerende culturele evenementen. Vijftigplussers uit Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk kunnen zich hiervoor aanmelden. Het seizoen loopt van oktober tot en met april. U kunt kiezen uit verschillende voorstellingen. De ene keer gaan we naar een toneelstuk, ballet of musical, de andere keer naar een concert, opera, museum of een stad met bezienswaardigheden. De prijzen variëren van € 40 tot € 100. Alles wordt voor u geregeld: vervoer, toegangskaarten, fooi voor de chauffeur en een lunch als dat bij een evenement is inbegrepen. Er gaan altijd twee leden van het Kunstbus team mee als begeleiders. Rollators en opvouwbare rolstoelen kunnen met de bus mee. Wij vragen rolstoelgebruikers om zelf voor een begeleider te zorgen die u de bus in/uit helpt en de rolstoel duwt. U kunt opstappen in Nijkerk en Hoevelaken.

Bericht van het Kunstbusteam Nijkerk

Wij hopen u te zijner tijd weer een mooi programma te kunnen aanbieden voor het nieuwe culturele seizoen 2022-2023.

Museum Plus Bus

Op 3 mei hebben  wij op uitnodiging van de Museum Plus Bus een (gratis) bezoek gebracht

aan het Noordbrabants Museum te  ‘s-Hertogenbosch. De Museum Plus Bus is tot stand gekomen met steun van de VriendenLoterij en rijdt elke dag een groep senioren naar één  van de veertien  partnermusea. Dit jaar was UVV Kunstbus Nijkerk uitgenodigd om met een dertigtal deelnemers een bezoek te brengen aan het Noordbrabants Museum.

We hebben een fantastische dag gehad! Allereerst werden we verwelkomt met een kopje koffie/thee én een Bossche Bol. Daarna volgde, met drie gidsen, een rondleiding door het museum. Na de lunch kon men op eigen gelegenheid nogmaals het museum bezoeken. Om half vier was het verzamelen bij de bus waarna de terugreis begon.

Al met al een zeer geslaagde dag.

Wij hopen in  de toekomst nogmaals gebruik te mogen maken van de Museum Plus Bus, met dank aan de VriendenLoterij.

Projectleider Hanita Tijsseling
Kunstbusteam