Beste UVV’ers en donateurs,

Voor jullie ligt weer een nieuwe Nieuwsbrief met informatie over zaken die de UVV betreffen. Wanneer er van jullie kant vragen of opmerkingen zijn over de onderstaande punten, dan graag contact met één van de bestuursleden. Wij zijn graag bereid om een nadere toelichting te geven.

 1. Zomeractiviteiten bij UVV
  In de zomerperiode van maandag 18 juli tot en met vrijdag 19 augustus is iedere dinsdagmiddag tussen 13.30u tot 16.30u het vernieuwde UVV-gebouw in &/entree aan de Frieswijkstraat 97 open voor de zomeractiviteiten van UVV. Op deze middag kan er deelgenomen worden aan de activiteiten: Sociëteit (de soos), met o.a. biljarten, klaverjassen, sjoelen en rummikub in de grote zaal van het UVV-deel in &/entree. De Fiets- en Scootmobielclub maken die middag onder deskundige leiding hun tochten in de omgeving van Nijkerk. Bert de Graaf, voorzitter UVV Nijkerk: “door open te zijn in de zomer bieden wij aan senioren een ontmoetingsplek om er even uit te zijn, met leeftijdsgenoten iets willen doen of gewoon gezellig en actief bezig willen zijn. Ons geheel vernieuwde gebouw biedt daar alle ruimte en gelegenheid voor. Ik nodig dan ook een ieder van harte uit om langs te komen”.
  Verder gaat ook de UVV Vervoersservice met haar vervoersactiviteiten voor particulieren en haar boodschappendienst de gehele zomer door. Voor meer informatie en de precieze aanvangstijden van de activiteiten zie www.uvv-nijkerk.nl.

 

 1. Weer een nieuwe verbouwing op stapel bij UVV
  Nu de verbouwing van het UVV deel van &/entree aan de Frieswijkstraat zo goed als klaar is staat de volgende verbouwing op stapel. Met gelden gekregen van het Rabobank Stimuleringsfonds en de gemeente worden nu de toiletten aangepakt. Een noodzakelijk iets om na dertig jaar gebruik ook te vernieuwen. Zoals het er naar uitziet zal de vernieuwing van de toiletten in de maand oktober beginnen. Met deze renovatie nog op komst kan gezegd worden dat UVV een prachtig gebouw krijgt. Een gebouw van alle gemakken voorzien, het hebben van een koffiecorner en naar wij verwachten ook de nodige aantrekkingskracht zal hebben op nieuwe deelnemers. UVV is er klaar voor!  

 

 1. 3. Voortgangsbesprekingen met projectleiders
  Jaarlijks vinden er tussen het bestuur en de projectleiders van de UVV activiteiten en diensten voortgangsbesprekeningen plaats. Besprekingen waarin op ongedwongen wijze over het reilen en zeilen van de activiteiten en diensten wordt gesproken. Wat loopt goed, waar kan met een extra inspanning of investering een tandje bij worden gezet. Alles met het doel om UVV voor zowel deelnemers als voor vrijwilligers een aantrekkelijke plek te laten zijn. Waar je met plezier naar toe gaat. Op dit moment worden de uit de gesprekken voortvloeiende actiepunten opgepakt.
 2. Nijkerkse Fiets4daagse ook dit jaar weer op de kalender

Van 12 t/m 15 september vindt weer de Nijkerkse Fiets4daagse plaats. Al weer de vierde editie en niet meer weg te denken in het Nijkerkse. Deze fietsvierdaagse  is door de vele belevenissen onderweg extra aantrekkelijk voor de deelnemers. Het is niet alleen genieten van de brede omgeving van Nijkerk, maar door bezoek aan de op de uitgezette routes liggende musea, bijzondere tuinen en andere bezienswaardigheden geeft het aan de Nijkerkse Fiets4daagse een bijzondere dimensie. Dit jaar staat de geschiedenis van Nijkerk centraal. De uit te zetten routes kennen de afstanden van ca. 30/35, 45/50 en 60/70 kilometer. De kortste route kan ook gereden worden door gebruikers van een scootmobiel en de start- en finishplaats voor alle deelnemers is het NSC sportterrein aan de Luxoolseweg in Nijkerk. De Nijkerkse Fiets4daagse, een initiatief van UVV in samenwerking met VOEK en IVN Nijkerk, wordt geheel door bijdragen van deelnemers en lokale sponsors mogelijk gemaakt. Voor verdere informatie en inschrijven zie www.uvv-nijkerk.nl/nijkerksefiets4daagse.

5. Nieuw programma Kunstbus Nijkerk voor het seizoen 2022-2023
Een ander evenement wat zeker zijn sporen heeft verdiend in de gemeente Nijkerk is Kunstbus Nijkerk, opererend onder de vleugels van UVV Nijkerk wordt er jaarlijks (met een onderbreking in de coronaperiode) een cultureel programma geboden, waarin met de bus naar de verschillende theaters, schouwburgen en musea wordt gegaan. In het komende seizoen staat het volgende op het programma:    

Op donderdag 15 december a.s. vertrekt de Kunstbus als eerste naar Theater De Spiegel in Zwolle voor een kerstconcert met bariton Henk Poort en Grootkoor Zwolle. Samen vertolken zij de grootste kerstklassiekers aller tijden. Dirigenten zijn Etty van der Mei en Nan van Groeningen van Grootkoor Zwolle. Het tweede onderdeel van het programma van de Kunstbus Nijkerk brengt  de deelnemers op
7 januari 2023 naar de Goudse Schouwburg in Gouda voor een ‘Neujahrskonzert’. Het groot orkest van De Nationale Operette (onder leiding van Jeroen Weierin) luidt 2023 feestelijk in met pareltjes uit de Weense, Amerikaanse én Franse operette, waarbij de cancan natuurlijk niet mag ontbreken! Ook hoogtepunten uit de beroemdste musicals passeren de revue. Op woensdag 22 februari 2023 staat de musical Les Misérables in de Kunstlinie in Almere op het programma. Een legendarisch, maar vooral zeer aangrijpend en tijdloos verhaal over vriendschap, vrijheid en liefde van de hand van Victor Hugo. Het seizoensprogramma wordt op woensdag 29 maart 2023 afgesloten met een dagtrip naar Museum Ton Schulten in Ootmarsum.
Nadere informatie over het programma, de kosten, de wijze van aanmelden, de spelregels en de opstapplekken in Nijkerk en Hoevelaken is opgenomen in de uitgebrachte folder of te vinden op www.uvv-nijkerk.nl. Belangstellenden kunnen tot 12 september a.s. zich via het aanmeldingsformulier aanmelden voor één of meerdere programmaonderdelen.

 1. UVV Vervoersservice
  Een dienst die we zeker niet onvermeld willen laten is de UVV Vervoersservice. Naast de ritten die de UVV Vervoersservice in de week voor particulieren rijdt in de gemeente Nijkerk naar bijvoorbeeld huisarts, tandarts, apotheek of een bezoekje aan familie en vrienden, kent deze dienst ook de services Ontspanningsritten en Boodschappenbus. De Ontspanningsritten staan de komende maanden weer op het programma met uitstapjes in de omgeving van Nijkerk. De Boodschappenbus is een wekelijkse activiteit op de woensdagochtend en vrijdagmiddag. Voor zowel de Ontspanningsritten als voor de Boodschappenbus zijn

flyers beschikbaar. Attendeer bekenden in jullie omgeving eens op deze vervoersservice. Het is de moeite waard om er gebruik van te maken. Meer informatie op www.uvv-nijkerk.nl

 1. Verkoopkastje Moespluktuin aan de Luxoolseweg
  Sinds enkele weken heeft de Moespluktuin bij de ingang van het Aeres (V)MBO Nijkerk aan de Luxoolseweg een verkoopkastje staan met groentes etc. (wat het seizoen op dat moment biedt). Tegen een zeer schappelijke prijs zijn deze te koop. Daarnaast kan men op dinsdagochtend en vrijdagochtend (dan wordt er gewerkt in de Moespluktuin) ook groente en bloemen voor op de vaas uit de tuin kopen. Met de opbrengst uit de verkoop koopt de Moespluktuin weer nieuwe zaden en plantjes. Ga eens langs om een kijkje te nemen!

  8. Start nieuwe seizoen UVV activiteiten op maandag 22 augustus a.s.
  Op maandag 22 augustus a.s. starten alle UVV activiteiten weer met uitzondering van line dance die op donderdag 8 september a.s. weer begint.

  9. Oproep voor het aanleveren van je e-mailadres aan het Secretariaat
  Bijgaand de oproep om je e-mailadres, voor zover nog niet gedaan, aan te leveren bij het Secretariaat. Het scheelt het Secretariaat veel werk, maakt de communicatie binnen UVV gemakkelijker en spaart de nodige postzegels uit. Graag de medewerking van een ieder.

  Met vriendelijke groet en een ieder alvast een goede zomerperiode/vakantie toegewenst.

   

  Bert de Graaf, Jan van Unen, Bertus Rakhorst, Patricia van Loozen, Jaap Deinum